Un dissabte a vespre que feia mooolt de fred vaig fer bonda i no vaig sortir. Per això, el diumenge següent a les 12 del dematí, sense ressaca i sense son, no tenia altra cosa que fer que posar-me a fer pilotes. He de dir també que em vaig animar perquè tenia un ajudant, jo odii això d'enfarinar i enfarinar bolletes... (tampoc m'agrada arrebossar croquetes així que si voleu que en faci, veniu a ajudar-me, jeje!). Sa recepta és sa que feia ma mare, no és del tot ortodoxa, queden unes pilotes una mica més fluixes que les de sempre.
Ingredients:
- 500kg de carn picada mesclada de porc i vedella
- Una quarta part d'una ceba
- 1 gra d'all
- Una patata grossa bollida
- 1 ou
- Pebre bo
- Nou moscada
- Orenga seca
- Sal
- Pinyons (opcional)
- Farina
- Oli per fregir
Primer de tot es capola s'all, sa ceba i sa patata (també es pot tallar molt molt petitó, jo ho prefereixo capolat amb es turmix, això va per gusts...). I mesclam aquest mejunje amb sa carn, s'ou, els pinyons i ses espècies. No sigueu rates ni amb es prebre bo ni amb s'orenga, afegiu-n'hi abastament!
Una vegada tenim sa mescla feta només falta anar fent bolletes de la mida que volguem (a mi m'agraden petitonetes per això em fa tanta peresa fer sa pilota...), enfarinar-les i fregir-les.
Com que aquest dia em van fer bé sa pilota... vaig fer una salseta i tot, aquí la teniu
Ingredients:
- la resta de ceba que no havia emprat abans
- un pastanagó
- 2 tomatigues
- 1 tassó de vi blanc
- Pebre bo
- Pebre bord
- julivert sec
- sal
- oli
- 2 o 3 cullerades de llet
Es tallen la ceba i el pastanagó ben petits i es sofregeixen amb un poc d'oli, quan la ceba estigui ben morta s'hi afegeixen les tomàtigues tallades a daus, les espècies i el vi. Jo hi vaig afegir un poc de llet per matar l'acidesa de les tomàtigues. Es deixa coure fins que el vi s'hagi evaporat i després es capola, si trobau que ha quedat molt espès hi podeu posar una mica d'aigua.
Coure conjuntament les pilotes amb la salsa durant uns minuts i servir, això sí, d'un dia per s'altre és més bo perquè ses pilotes agafen més gustet de sa salsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada