dimarts, 28 de febrer del 2012

SALMÓ MARINAT I SALSA DE MOSTASSA

Què fas quan trobes alguna cosa que fa bona pinta, i, a més està en oferta? Idò la compres, i en quantitats industrials... I entenem com “quantitats industrials” a un salmó fresc per a 2 persones, menys mal que existeix el congelador. A la peixatera li vam dir que ens llevàs el cap i les espines, les he guardades per fer brou, de totes maneres les racionaré, perquè trob que el salmó li dóna un gust massa fort al brou, així que només n'hi poso una miqueta. De la part posterior del salmó vam fer un parell de talls, uns per congelar i altres els vam cuinar al mateix a la papillota. I ja que teníem tant de salmó, perquè no provar de fer coses noves? Amb un tros de més o manco 600g en vam fer salmó marinat i, vists els resultats obtinguts, en breu repetirem recepta segur.

Ingredients,

Pel salmó,
  • 1 tros de salmó de 600g, obert per l'espina, sense escamar i sense espines. (es pot fer amb un salmó sencer també)
  • 50g sal gruixada
  • 50g sucre
  • Anet fresc en abundància
  • Unes bolletes de pebre bo

Per la salsa
  • 2 cullerades de mostassa antiga
  • 2 cullerades de sucre morè
  • 1 polsim d'anet fresc
  • 3 cullerades de maionesa suau

Per marinar el salmó, primer de tot, picam dins el morter l'anet i les bolles de pebre bo amb una mica de sal. Obrim el salmó i el tallam en 2 filets, cobrim ambdós lloms amb la picada, que l'anet quedi escampat per tot. Mesclam la sal i el sucre i en posam mitja part dins un recipient (que sigui fondo perquè el salmó treu suc). Damunt aquesta capa, hi posam un llom de salmó, el cobrim de la mescla de sal i sucre i el tapam amb l'altre llom de salmó. Ho cobrim tot amb la sal que ens quedi i tapam el recipient amb film.

Per a que el salmó tregui tot el suc, durant la marinada, convé posar-hi pes a sobre. Noltros hi posarem 4 bricks de llet. Es deixa reposar dins la gelera unes 48h, anant-li donant la volta cada 12 hores. El nostre amb 32h ja va estar prou sec, així que el vam treure.

Una vegada marinat, passar els lloms per davall l'aixeta per netejar-lo de sal i d'anet. Ara ja està llest per consumir, tot i que és recomanable congelar-lo, perquè així és més senzill tallar-lo finet.

Aquesta salsa no es pot guardar, per tal fer-la en el moment de servir el salmó. Dins una paella posar-hi el sucre, la mostassa i l'anet tallat petit. Remenar i retirar del foc quan el sucre s'hagi fos. Abocar la mescla dins una salsera (o allà on sigui) i, passats uns minuts, quan hagi refredat una mica, afegir-hi la maionesa.

Servir el salmó tallat primet acompanyat de la salsa i de torrades.


1 comentari: