diumenge, 19 de febrer de 2012

SOPA ORIENTAL I TAL

A ca nostra, tenim sa costum de fer una graella amb el planning setmanal de menjars. Sí, sí, talment com ho fan a ses escoles. Sa veritat que ens va bastant bé ja que ens soluciona l'uuf no sé que fer de menjar avui. I, a més, ens evitam tudar menjar (o que se'ns faci malbé) perquè compram just allò que necessitam cada setmana.

Tot s'ha de dir que no som persones ordenades... i en el menjar tampoc, així que no solem seguir el nostre planning al peu de la lletra, a vegades improvisam perquè hi ha altres coses que ens fan més gola. I, altres vegades, com en el cas d'avui, el que tenim apuntat no correspon amb el que tenim a sa gelera... En principi, avui vespre ens tocava sopar de pa amb oli, però, resulta que no teníem pa. I, en bon diumenge, no teníem aprop cap lloc obert per anar a cercar-ne, així que, res, en un plis-plas i amb quatre coses que teníem a mà, he fet aquesta sopeta. Ens ha vengut com caiguda del cel, no hi ha res millor que una bona sopa per ajudar a passar sa ressaca post-carnestoltes ;-)



Ingredients (per 2 persones):

  • Brou de pollastre o de verdures, lo seu és que sigui un brouet suau.
  • 1 pastanagó
  • Mitja ceba
  • 8 bolets shiitake secs
  • 1 ou
  • 1 grapada de fideus de soja d'aquells fins i transparents (vermicelli s'anomenen)
  • 1 cullerada sopera de salsa de peix
  • 3-4 cullerades de salsa de soia
  • 1 pebre coent
  • 1 cullerada d'oli

Primer de tot, esmicolam els bolets llevant-li el tronc perquè aquest és massa llenyós, i els posam en remull dins una tassa amb aigua perquè es vagin hidratant. Tallam la ceba a làmines fines fines, transparents vamos. Dins la cassola on farem sa sopa, hi sofregim sa ceba amb s'oli, hi afegim també el pebre coent. Mentrestant, ratllam el pastanagó i l'afegim a s'olla. Quan sa ceba estigui fluixa hi afegim es brou i sa tassa d'aigua amb els bolets. Tapam s'olla i deixam coure uns 5min o fins quan els bolets estiguin fluixos, passat aquest temps hi afegim les salses i l'ou remenat. En tirar s'ou dins es brou anau remenant perquè ens quedi desfet (apareixen una espècie de fils).

I, ja per acabar hi afegim els fideus, en bollir de nou ja podem tancar es foc i ja tenim sa sopa llesta! Ja podria ser tot tan fàcil com això!

Segur que també quedaria boníssima amb trossets de tofu, amb algues o, fins i tot amb trossets de pollastre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada